تخم مرغ و حافظه
تحقیقات جدید(مطالعه کوهورت) نشان می دهند که مصرف تخم مرغ با زرده ونه سفیده تنها باعث کاهش خطر ابتلا به آلزایمر می شود. در جامعه اماری مورد ازمایش مصرف بیش از یک تخم مرغ در هفته خطر ابتلا به آزایمر را ۴۹ درصد کاهش داد و این در حالیست که تحقیقات قبلی نشان دادند حتی مصرف یک تخم مرغ در هفته خطر ابتلا را کاهش می دهد.
این تاثیر شگفت انگیز تخم مرغ به دلیل وجود کولین موجود در زده تخم مرغ است. کولین اغلب در ویتامینهای گروهB (B4) طبقه بندی می شود. کولین یک ماده محلول در آب و پیش ساز استیل کولین است. استیل کولین یک نوروترانسمیتر در مغز و عضلات است و بر عملکرد شناخت و عملکرد عضلات تاثیر مثبت دارد. مصرف این ماده ضروری میتواند باعث پیشگیری از کاهش عملکرد شناخت و بیماریهای عصبی عضلانی شود.
هر عدد تخم مرغ بزرگ حاوی ۱۶۹ میلی گرم کولین است. میزان نیاز روزانه کولین در اقایان ۵۵۰ میلی گرم و در خانمهای غیر باردار ۴۲۵ میلی گرم است. مصرف روزانه تخم مرغ(در برخی مطالعات دو عدد تخم مرغ در روز پیشنهاد شده) برای افراد دیابتی و کسانی که بیماری قلبی متابولیک دارند یا در معرض خطر ابتلا به آن هستند، بیخطر است.
سخن پایانی:
علاوه بر رژیم غذایی، فعالیت ورزشی منظم و کنترل استرس در پیشگیری از الزایمر و یک پروفایل سالم سالمندی بسیار موثر هستند. ورزش حتی پیاده روی تند بصورت روزانه تاثیرات شگفت انگیزی در بهبود عملکرد شناخت دارد. علاوه بر این تمرینات ذهنی مانند مدیتیشن، سودوکو، حل کردن جدول ، خواندن کتابهای چالشی خطر ابتلا را کاهش می دهند.
منابع
- ۱-Pan Y, Wallace TC, Karosas T, Bennett DA, Agarwal P, Chung M. Association of egg intake with Alzheimer’s dementia risk in older adults: the Rush Memory and Aging Project. J Nutr. Published online May 22, 2024. doi:10.1016/j.tjnut.2024.05.012
- -Lee GJ, Oda K, Morton KR, Orlich M, Sabate J. Egg intake moderates the rate of memory decline in healthy older adults. J Nutr Sci. 2021;10:e79. doi:10.1017/jns.2021.76